bild_humorsverige_webb

PRESSMEDDELANDE: Humorsverige producerar Göteborgshumor för P3

Sveriges Radio P3 har nappat på rekorderlig Göteborgshumor. Nu på lördag 27/9 är det premiär för det Göteborgsproducerade och –präglade radioprogrammet Humorsverige i P3. Totalt är minst tre entimmesprogram beställda som kommer att sändas under hösten i Humorhimlen Lab.

bild_humorsverige_webb

Radioprogrammet Humorsverige bjuder på lokalt präglad humor i sann Göteborgsanda i kölvattnet av Kurt Olsson och Galenskaparna & After Shave. I programmet leder den smått bittre föredettingen Lester lyssnarna från Gullans café nere på Kungstorget i Göteborg, där sketcher och komiska inslag varvas med sång och musik.

Bakom konceptet Humorsverige står Peter Rudelius, poddansvarig, samt Markus Qvist, kreativ direktör och manusförfattare på Kreationsbolaget. Konceptet utgörs, förutom radioprogram och podd, av videokanalen Humorsverige-TV, föreställningen En Jävla Quiz samt webbsidan www.humorsverige.se med kompletterande komiskt material.

P3:s Humorhimlen Lab startade 2011 och testar oetablerade komiker och några av Sveriges största komiker i nya sammanhang.

Premiärprogrammet av Humorsverige sänds i Humorhimlen Lab i P3 lördag 27/9 kl 21-22.

För mer information:
Markus Qvist, kreativ direktör, Kreationsbolaget
E-post: markus@kreationsbolaget.se
Mobil: 0702 – 59 58 78